Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag met betrekking tot een bericht wat u van ons gekregen heeft? We hebben een overzicht van de meest gestelde vragen gemaakt. Contact opnemen kan uiteraard altijd.

Betaling en afwikkeling

Kan ik betalen met iDEAL?

U kunt met iDEAL betalen via Dossier Online. U kunt inloggen met uw dossiernummer en wachtwoord. Deze informatie staat op de brief die u van ons ontvangen heeft. Het saldo en de betaalgegevens staan al ingevuld. U kunt de betaling dus niet verkeerd overmaken. U kunt tevens kiezen voor een deelbetaling.

Ik heb een schuld. Hoe kan ik betalen?

U kunt op drie manieren betalen. Klik hier om te lezen hoe het werkt.
1. Betaal met iDEAL via Dossier Online
2. Betaal met een overboeking via uw bank
3. Betaal contant of per pin aan onze balie

Wat gebeurt er als ik niet betaal?

Het is verstandig om op tijd te betalen. Schulden groeien en gaan niet vanzelf weg. Als u niet op tijd betaalt, dan wordt uw schuld hoger.

Ik kan niet in één keer betalen. Wat moet ik doen?

Meestal kunt u een betaalafspraak maken met Inkassier. Dan betaalt u in delen. Daarvoor gelden een aantal regels. Lees meer.

Hoe hoog is mijn openstaande schuld?

In Dossier Online kunt u uw saldo bekijken en een saldo overzicht bekijken. U ziet ook alles over uw betaalafspraak, zoals het termijnbedrag, het totaalbedrag en het aantal termijnen dat u nog moet betalen. U kunt inloggen in Dossier Online met uw dossiernummer en wachtwoord. Deze staan op iedere brief die u van ons krijgt. U kunt daarnaast uw saldo telefonisch of per e-mail opvragen. Neem daarvoor contact op via ons algemene telefoonnummer 026-750 54 00 of stuur een e-mail naar info@inkassier.nl.

Kan ik mijn betaling uitstellen?

Kunt u uw schuld niet binnen de gestelde termijn betalen? Afhankelijk van uw schuld en persoonlijke situatie kunt u uitstel van betaling krijgen. 

Kan ik betalen in termijnen?

Meestal kunt u een betaalafspraak maken met Inkassier. Dan betaalt u in delen. Daarvoor gelden een aantal regels.

Waarom ontvang ik een betaalverzoek als ik al heb betaald?

Het kan soms voorkomen dat ons betaalverzoek wordt verstuurd net nadat u een betaling heeft afgerond. Dit kan verschillende redenen hebben. Vaak is het toesturen van een betaalbewijs in Dossier Online dan voldoende.

Hoe geef ik iemand anders toestemming om mijn zaken te regelen met Inkassier?

U kunt iemand machtigen om uw dossier namens u te regelen. Neem telefonisch contact via 0267505400 op samen met uw gemachtigde.

Kan ik een automatische incasso doorgeven?

Nee. Bij Inkassier kunt u niet betalen met automatische incasso. Op deze pagina leest u alles over onze betaalmogelijkheden.

Veel gestelde vragen VGZ m.b.t. overstappen of aanvullende verzekering

Ik wil graag overstappen naar een andere Zorgverzekeraar. Mag dit zomaar?

  • Om te kunnen overstappen mag er geen achterstand zijn in premie of acceptgirokosten. Deze moeten betaald zijn voor 31-12-2022;
  • U dient de wens kenbaar te maken aan Inkassier om over te stappen;
  • Inkassier controleert samen met de u of alle premie en acceptgirokosten zijn voldaan in het dossier. Mocht dit niet het geval zijn dan is niet mogelijk is om over te stappen;

 

Indien u wel voldoet aan voorwaarden voor het overstappen naar een andere verzekering, zal Inkassier dit doorgeven aan uw verzekering.  U dient vervolgens zelf naar de website van uw verzekering te gaan om de aanvraag voor het overstappen daar in te dienen.

Ik wil in 2023 graag weer aanvullend verzekerd zijn. Wanneer kan ik deze verzekering weer aanvragen?

  • Voor het aanvragen van een aanvullende verzekering dient de volledige achterstand voldaan te zijn vóór 31-01-2023;
  • U dient de wens voor een aanvraag aanvullende verzekering kenbaar te maken aan Inkassier;
  • Inkassier controleert samen met u of het/de dossier(s) volledig voldaan is/zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan is het niet mogelijk is om een aanvullende verzekering aan te vragen;

 

Indien u wel voldoet aan voorwaarden voor het aanvragen van een aanvullende verzekering zal Inkassier dit doorgeven aan uw verzekering. U dient vervolgens zelf naar de website van uw verzekering te gaan om de aanvraag voor de aanvullende verzekering daar in te dienen.

Beslaglegging

Waarom is er bij mij beslag gelegd?

Een gerechtsdeurwaarder kan alleen beslag leggen op uw goederen als hij een dwangbevel of een vonnis van de rechter heeft.

Wat zijn de gevolgen van een beslaglegging op mijn bankrekening?

Bij bankbeslag wordt er beslag gelegd op uw bankrekening. De bank moet in dat geval alle gelden te bevriezen. Wanneer een deurwaarder bij de bank aanklopt om beslag te leggen, is een bank verplicht hieraan mee te werken.

Wat zijn de gevolgen van een beslaglegging op mijn loon of uitkering?

Wanneer beslag is gelegd op uw inkomen wordt een beslagvrije voet vastgesteld. De gerechtsdeurwaarder kan alleen dat deel van het inkomen dat boven de beslagvrije voet uitkomt in beslag nemen. De beslagvrije voet bedraagt in beginsel 90% van de toepasselijke bijstandsnorm. Daarnaast wordt in de berekening van de beslagvrije voet rekening gehouden met woonkosten, de premie van de ziektekostenverzekering en mogelijk andere inkomsten van u en eventueel uw partner.

Wat zijn de gevolgen van een beslaglegging op mijn inboedel en/of auto?

Indien de deurwaarder beslag legt op uw huis, dan wordt dit beslag ingeschreven in het Kadaster en kunt u uw huis niet meer vrij van beslag verkopen. En legt de deurwaarder beslag op de inboedel van uw woning, dan mag u de in beslag genomen spullen, zoals bijvoorbeeld de wasmachine en de TV, niet meer verplaatsen of verkopen. Doet u dit wel, dan pleegt u een strafbaar feit en is er sprake van verduistering. De deurwaarder kan bij de politie aangifte doen en de Officier van Justitie kan vervolgens besluiten om u strafrechtelijk te vervolgen. Dit kan uiteindelijk een boete of een gevangenisstraf tot gevolg hebben. Onderschat u de betekenis van beslaglegging niet. De gevolgen zijn ingrijpend en het in beslaggenomen goed bevindt zich wettelijk gezien niet meer in uw macht. Dit is niet altijd zichtbaar. Bijvoorbeeld wanneer de deurwaarder tot beslaglegging op uw auto is overgegaan, maar de deurwaarder de auto niet heeft meegenomen en u gewoon over de autosleutels beschikt en zo kan wegrijden. Uiterlijk lijkt er op dat de beslaglegging op uw auto geen gevolgen heeft, want de auto staat nog steeds voor uw deur en u kunt zo instappen en wegrijden. De sticker die de deurwaarder op uw voorruit heeft geplakt, kunt u eraf halen en er is verder niets meer te zien dat er beslag op de auto is gelegd. U beschikt nog steeds over kentekenbewijs deel III en kunt naar het postkantoor gaan en de auto op andermans naam zetten.

De juridische betekenis van de beslaglegging op uw auto is echter heel anders; Op het moment dat de deurwaarder een sticker op uw auto heeft geplakt over de beslaglegging en in uw brievenbus een beslagexploot heeft gedaan waarin staat dat uw auto voor een schuld door de deurwaarder in beslag is genomen, is de auto formeel in beslag genomen. U bent wettelijk niet meer bevoegd om de auto te verplaatsen of om het kentekenbewijs van de auto op naam van iemand anders over te schrijven. Doet u dit toch, dan kan de politie u daarvoor oppakken en kunt u gevangenisstraf of een boete door de strafrechter opgelegd krijgen. De uiterlijke kenmerken en de betekenis van de beslaglegging zijn afhankelijk van het soort beslag en het specifieke beslagobject niet altijd even zichtbaar. Dit blijkt echter altijd duidelijk en ondubbelzinnig uit de officiële beslagstukken die de deurwaarder op grond van de wet na de beslaglegging aan u persoonlijk moet overhandigen of in uw brievenbus moet gooien. 

Hoe voorkom ik beslaglegging?

Bel ons op 026-750 54 00 of mail ons naar info@inkassier.nl. 

Of log in op dossier online

 

Mag een deurwaarder beslag leggen op mijn inboedel als iemand met schulden op mijn adres staat ingeschreven?

Het uitgangspunt is dat een gerechtsdeurwaarder bij een beslag op roerende zaken geen beslag mag leggen op zaken die niet van de schuldenaar zijn. In veel gevallen is het voor de gerechtsdeurwaarder echter niet duidelijk aan wie de verschillende zaken toebehoren. De gerechtsdeurwaarder mag in dit geval uitgaan van de wet. Hierin staat dat de bezitter van een goed wordt vermoed de rechthebbende te zijn (artikel 119 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek). Indien beslag op uw goederen wordt aangezegd, is het verstandig contact op te nemen met het gerechtsdeurwaarderskantoor voordat de beslaglegging plaatsvindt.

Wat zijn de gevolgen van een beslaglegging op mijn woning of auto?

Indien de deurwaarder beslag legt op uw huis, dan wordt dit beslag ingeschreven in het Kadaster en kunt u uw huis niet meer vrij van beslag verkopen. Onderschat u de betekenis van beslaglegging niet. De gevolgen zijn ingrijpend en het in beslaggenomen goed bevindt zich wettelijk gezien niet meer in uw macht. Dit is niet altijd zichtbaar. Bijvoorbeeld wanneer de deurwaarder tot beslaglegging op uw auto is overgegaan, maar de deurwaarder de auto niet heeft meegenomen en u gewoon over de autosleutels beschikt en zo kan wegrijden. Uiterlijk lijkt er op dat de beslaglegging op uw auto geen gevolgen heeft, want de auto staat nog steeds voor uw deur en u kunt zo instappen en wegrijden. De sticker die de deurwaarder op uw voorruit heeft geplakt, kunt u eraf halen en er is verder niets meer te zien dat er beslag op de auto is gelegd. U beschikt nog steeds over kentekenbewijs deel III en kunt naar het postkantoor gaan en de auto op andermans naam zetten.

De juridische betekenis van de beslaglegging op uw auto is echter heel anders; Op het moment dat de deurwaarder een sticker op uw auto heeft geplakt over de beslaglegging en in uw brievenbus een beslagexploot heeft gedaan waarin staat dat uw auto voor een schuld door de deurwaarder in beslag is genomen, is de auto formeel in beslag genomen. U bent wettelijk niet meer bevoegd om de auto te verplaatsen of om het kentekenbewijs van de auto op naam van iemand anders over te schrijven. Doet u dit toch, dan kan de politie u daarvoor oppakken en kunt u gevangenisstraf of een boete door de strafrechter opgelegd krijgen. De uiterlijke kenmerken en de betekenis van de beslaglegging zijn afhankelijk van het soort beslag en het specifieke beslagobject niet altijd even zichtbaar. Dit blijkt echter altijd duidelijk en ondubbelzinnig uit de officiële beslagstukken die de deurwaarder op grond van de wet na de beslaglegging aan u persoonlijk moet overhandigen of in uw brievenbus moet gooien. 

Wat is een beslagvrije voet?

Op een deel van het inkomen mag de deurwaarder geen beslag leggen en kan niet verrekend worden. Dit is de zogenaamde 'beslagvrije voet'.

Waarop kan beslag worden gelegd?

Het beslag leggen kan op diverse zaken. Zo kan beslag worden gelegd op onroerend goed of op een bankrekening. Door beslag te leggen kan de debiteur deze goederen niet verkopen of op een andere manier ervoor zorgen dat er niets meer te halen valt.

Bezwaar

Ik ben het niet eens met de vordering of de hoogte van het bedrag. Wat kan ik doen?

Zie pagina: Ik ben het oneens

Hoe kan ik bezwaar maken?

Zie pagina: Ik ben het oneens

Hoe dien ik een klacht in?

We doen ons uiterste best om elk dossier zorgvuldig te behandelen. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent over de uitvoer van onze werkzaamheden. Via dit formulier kunt u een klacht indienen.

Bronheffing / CAK

Wat is bronheffing / CAK?

Betaalt u meer dan 6 maanden geen zorgverzekeringspremie? Dan meldt uw zorgverzekeraar u aan bij het CAK. Het CAK int dan voortaan de premie van uw basisverzekering. Het CAK houdt deze zogeheten bronheffing iedere maand in op uw uitkering, salaris of pensioen.

Hoe kom ik van bronheffing af?

De bronheffing is bijna 50 procent hoger dan de normale premie. De heffing is bedoeld om u verzekerd te houden tegen ziektekosten, zonder dat de achterstand bij uw zorgverzekeraar hoger wordt. De bronheffing stopt pas als de schuld en de bijkomende kosten zijn afbetaald. Dat kan in termijnen. Via Dossier Online kunt u een betaalafspraak maken.

Woningontruiming

Contact met Inkassier

Ik heb een bewindvoerder, wat moet ik doen?

Hoe kom ik in contact met Inkassier?

Bel naar ons algemene telefoonnummer 026-750 54 00 of stuur een e-mail naar info@inkassier.nl. Via Dossier Online kunt u uw saldo bekijken of een betaling uitvoeren.

Ik heb een e-mail/brief gestuurd, maar ik heb nog steeds niets gehoord?

Heeft u na 6 werkdagen nog steeds niks gehoord? Neem contact op.

Ik ontvang post op mijn adres voor een persoon die hier niet (meer) woont. Wat kan ik doen?

Neem contact op via 0267505400 of stuur de post retour.

Dossier Online

Hoe kan ik inloggen in Dossier Online?

Klik op deze link om in te loggen in Dossier Online.

Wat kan ik regelen in Dossier Online?

In Dossier Online kunt u uw saldo bekijken en een saldo overzicht bekijken. U ziet ook alles over uw betaalafspraak, zoals het termijnbedrag, het totaalbedrag en het aantal termijnen dat u nog moet betalen. U kunt een betaalafspraak maken of uitstel van betaling aanvragen.

Ik wil inloggen in Dossier Online, maar ik heb geen inlogcode. Wat moet ik doen?

U kunt inloggen in Dossier Online met uw dossiernummer en wachtwoord. Deze staan op iedere brief die u van ons krijgt. Wilt u een nieuw wachtwoord aanvragen? Dat kan via dit formulier.

Ik ben mijn wachtwoord voor Dossier Online vergeten, wat moet ik doen?

Vraag een nieuw wachtwoord aan via dit formulier. Binnen 2 werkdagen ontvangt u uw inloggegevens via post of e-mail.

Gekopieerd naar het klembord.