Let op! Op maandag 26 december zijn onze kantoren de gehele dag gesloten.

Vanaf vrijdag 16 tot en met zondag 18 december a.s. zijn onze kantoren zowel telefonisch als online wegens onderhoudswerkzaamheden niet bereikbaar. Gelieve hier rekening mee te houden. Uiteraard zijn wij maandag 19 december weer voor u bereikbaar.

De deurwaarder komt langs

Heeft u een openstaande rekening en heeft u deze niet (volledig) betaald? Als u daarnaast niet reageert op de herinneringen, dan kan de schuldeiser naar de rechter. In veel gevallen komt dan de deurwaarder bij u langs. Hieronder leest u wat dat betekent.

Wat doet een deurwaarder?

Een deurwaarder zorgt ervoor dat mensen hun openstaande rekeningen betalen. Dat doen ze namens een schuldeiser. Dat kan een bedrijf zijn, of de overheid. Een deurwaarder mag aan de deur langskomen, uitspraken van de rechter afhandelen en beslag leggen op spullen of inkomen.


Waarom komt de deurwaarder langs?

De deurwaarder komt langs met verschillende redenen.

 1. De deurwaarder komt langs met een dagvaarding.
  Een dagvaarding is een brief waarin staat dat u naar de rechtbank moet komen. De deurwaarder mag het ook bij uw huisgenoten of in uw brievenbus achterlaten.
 2. De deurwaarder komt langs met een betekening
  Een betekening van o.a. een vonnis is de beslissing van de rechter. Zegt de rechter dat u de schuld moet betalen? Dan mag de deurwaarder met deze uitspraak beslag leggen op uw spullen. De deurwaarder bezorgt de uitspraak bij u thuis en vraagt u binnen 2 dagen te betalen. De deurwaarder bezorgt het vonnis, de beschikking of het dwangbevel bij u thuis. 
 3. De deurwaarder heeft beslag gelegd op uw loon of uitkering
  Bij een beslag op uw inkomen gaat de deurwaarder eerst langs bij uw werkgever of uitkerende instantie. Daarna komt binnen 8 dagen de deurwaarder bij u langs. Het beslag wordt op deze manier officieel aan u bekend gemaakt.
 4. De deurwaarder komt beslag leggen op uw spullen
 5. De deurwaarder komt gas, water en/of elektra afsluiten

Wat moet ik doen als de deurwaarder langskomt?
Blijf rustig en praat

Betaal nu met iDEAL

Deel informatie

Gekopieerd naar het klembord.