Nalatige post benadrukt het belang van gerechtsdeurwaarders

Eind februari verscheen een artikel over de nalatige bezorging van aangetekende juridische stukken. Doordat deze stukken niet op tijd worden bezorgd, verstrijken termijnen. In sommige gevallen zelfs zonder dat de geadresseerde hiervan op de hoogte is. 

09 maart 2023

Deel informatie

De onwetendheid van de geadresseerde kan tot problemen leiden. Wanneer mensen niet tijdig op de hoogte zijn van wat er van hen verwacht wordt binnen een bepaalde termijn, kan dit negatieve invloed hebben op hun juridische proces. 

Als gerechtsdeurwaarders zijn wij van mening dat betekening van stukken via de gerechtsdeurwaarder 100% zeker is. Dat komt omdat wij het adres controleren en de stukken persoonlijk en op tijd aan de geadresseerde uitreiken. Op deze manier weten wij zeker dat de brief in handen is van de juiste persoon. Daarnaast biedt een fysiek bezoek nog een voordeel. Wanneer onderdelen uit de brief niet duidelijk zijn voor de ontvanger heeft de deurwaarder de mogelijkheid om deze onderdelen toe te lichten. Dit verkleint ook de kans op een verkeerde interpretatie van de brief.

Dit laat zien dat gerechtsdeurwaarders meer kunnen betekenen dan bijvoorbeeld het overhandigen van een vonnis, ze zijn er fysiek om een gesprek aan te gaan of te helpen met het toelichten van de boodschap die zij brengen.

Actueel & tips

Bekijk overzicht

Gekopieerd naar het klembord.