Hulp voor gedupeerden toeslagen affaire

De toeslagenaffaire (ook wel kinderopvangtoeslagaffaire of toeslagenschandaal) is een bekende politieke affaire als gevolg van onterechte fraudeverdenkingen met kinderopvangtoeslagen. Volgens onderzoekscommissies was de werkwijze van de Belastingdienst onrechtmatig, discriminerend en onbehoorlijk. Mocht u financiële problemen hebben naar aanleiding van de toeslagenaffaire, dan leggen wij in onderstaand artikel uit hoe de Schuldenwijzer u kan helpen.

14 februari 2022

Deel informatie

Ondersteuning bij terugvordering schulden

De onterechte terugvordering van de kinderopvangtoeslag heeft voor veel gezinnen en individuen enorme negatieve gevolgen. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook psychisch en mentaal. De overheid is op dit moment bezig om deze financiële problemen te herstellen. Dit doen zij door de private schulden van erkende gedupeerden te betalen of over te nemen. De Schuldenwijzer geeft aan dat het om schulden gaat, die na 31 december 2005 ontstaan zijn en vóór 1 juni 2021 opeisbaar waren. Sinds kort kunnen gedupeerden hun schulden melden via Schuldenwijzer.

 

Schuldenwijzer helpt u verder

Wanneer u wilt dat de Belastingdienst u helpt bij het oplossen en betalen van uw schulden, is het belangrijk om een overzicht van deze schulden door te geven. De Schuldenwijzer helpt u met het overzicht van uw schulden bij gerechtsdeurwaarders, zodat u dit niet zelf hoeft uit te zoeken. Het is belangrijk dat u uw schulden op tijd doorgeeft. Hoe kunt u dit doen? Dat leggen we uit in de volgende vijf stappen.

 

Schuldenwijzer helpt u verder

Stap 1:

Log veilig in met je DigiD via www.schuldenwijzer.nl

Stap 2:

Bekijk het overzicht van de schulden die bekend zijn bij gerechtsdeurwaarders

Stap 3:

Check voor welke datum alles geregeld moet zijn

Stap 4:

Download het overzicht (voordat de pauzeknop afloopt)

Stap 5:

Geef het overzicht van je schulden door aan Sociale Banken Nederland via www.sbn.nl

 

Meer informatie

Wilt u meer uitleg over de Schuldenwijzer? Bekijk de video met uitleg hier.

Actueel & tips

Bekijk overzicht

Gekopieerd naar het klembord.