Minnelijke incassoInning zonder tussenkomst van de rechter

Indien betaling van uw vordering is uitgebleven, dan kunt u de vordering aan ons uit handen geven. Wij starten nu de minnelijke fase. Het doel van de minnelijke fase is om de vordering zonder tussenkomst van de Rechter betaald te krijgen. Dit voorkomt een gerechtelijke procedure en de daarbij komende kosten.

De incassospecialisten van Inkassier werken in brancheteams die beschikken over kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Onze werkzaamheden tijdens het incassotraject bestaan uit het verzenden van sommaties  via reguliere post en e-mail, het zowel schriftelijk al telefonisch beantwoorden van vragen van de debiteur, het afspreken en monitoren van betalingsregelingen en telefonische benaderen de debiteur. Uit ervaring blijkt dat een proactieve houding richting de debiteur een positieve invloed heeft op het betaalgedrag. Door het gebruiken van verschillende communicatiekanalen brengen wij de openstaande vordering onder de aandacht. Mocht de minnelijke fase niet tot betaling leiden adviseren wij u over de mogelijke vervolgstappen in de gerechtelijke fase.

Debiteurenportaal

Onze incassodienstverlening is erop gericht om betaling van de debiteur te verkrijgen. Hierbij bieden wij de debiteur de mogelijkheid om via Dossier Online zelf de zaken te regelen. Op het debiteurenportaal vindt de debiteur zijn actuele saldo en algemene informatie over de vordering. De debiteur heeft ook de mogelijkheid om meteen in contact te komen met één van onze medewerkers, is er een chatfuncties en kan de debiteur direct betalen met iDEAL. Zo maken we het de debiteur zo makkelijk mogelijk!